1 décembre 2011 4 01 /12 /décembre /2011 16:34

Ik wil over het restaurant schrijven sinds maanden, dus nu tijd voor nostalgie! Hop, we gaan naar de zee in Knokke voor een fietsdag.


Een zon-dag in België, waarop je een rokje dragen kunt, diepe zucht... 

 

Het doel: De duinen kijken en een fietstocht naar Nederland, om Cadzand Bad te zien.

 

    Officieel omdat buiten zijn leuk is. Officieus omdat: " wat een toeval, hier het tweede restaurant van Sergio Herman is, de driesterren chef, dat is boffen". 


  Lunchpauze daar, in Pure C maar niet in het restaurant dat vol was, dus in de tapasbar. Een goed punt: Buiten met een mooi terras.


Financiën: 30-35 euro per persoon. Voor ons: 6 tapas, 1 glas wijn, 1 cocktail en twee desserts van het restaurant.

 

Om te drinken, een passievruchtcocktail met champagne en basilicum. Heel fris, dat willen wij met deze zon. Maar, het zou beter zijn zonder gestampt ijs omdat er uitendelijk te veel water in het drankje is. Waarom niet gewoon koud maar zonder ijs serveren?

 

Wij beginnen rustiek: Lekkere dikke frietjes, met een bijna gecarameliseerde tomatensaus, misschien net zo goed als die van mijn moeder, het is zeldzaam. En aioli.  

 

Gebakken noedels, Indonesische stijl, met gelakeerde kip en huisbereide sambal, een klassiek Nederlands gerecht, maar beter. 

 

Gemarineerde zalm “hommage aan zijn vader”. Topkwaliteit vis, pijnbomenroom, basilicumemulsie, het is subtiel en ook lekker.

 

Ibericoham, als carpaccio zo fijne plakjes, die smelten in je mond. Ook olijvenroom, heel romig, nog beter dan een tapenade; tomatenpuree en “echt” brood zoals het moet. 

 

Hier is het gerecht « we moeten sterk zijn, we zijn in een prima restaurant, we moeten een ingrediënt dat we niet lekker vinden proberen». Alleen om te zien of, als het goed gemaakt is, het kan smaken.
 

Dus makreelceviche met avocado en komkommer. Meneer G en ik vinden het lekker, het gevecht is gewonnen. Fris en krokant, zijden avocadoroom. Heel heel heel heel goed.

 

Voor het toetje: Een variatie van rode biet, speculaas, groene appel en yoghurt. Zacht en herfstachtig, wat mooi. Zou goed smaken op een regenachtige dag.

Hé Meneer G, wanneer gaan we weer een gourmand fietstocht maken? 
 

Pure C - Wielingendijk 49 - Cadzand Bad - Nederland

Partager cet article

Published by foodandfashion - dans BONNES ADRESSES: Belgique
commenter cet article

commentaires

Who's that girl

Bruxelloise d'adoption et française néerlandophile,

ici tout se mélange et ça discute

voyage, cuisine, restos et jolies choses.
----------

Qui suis-je, FAQ & Presse

 

ContactA

Facebook.png Rss.png Pinterest.png twitter-bird-dark-bgs-copie-2
 

Follow on Bloglovin

Recherche

Liens

LiensA.jpg

Partager cette page Facebook Twitter Google+ Pinterest
Suivre ce blog